Najbanalniji razlog zbog kog muškarci žele seks bez kondoma

Seks bez kondoma da li ne?
Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Nova istraživanja su pokazala da lepota i privlačnost žene imaju veze sa željom za seks bez kondoma.

Ukoliko muškarac misli da je žena privlačna, on želi da upražnjava seks bez zaštite. Tako makar kažu najnovija naučna istraživanja.

Vredni istraživači su anketirali pedeset heteroseksualnih muškaraca, pokazivajući im slike nasumično odabranih žena i tražeći od njih da procene privlačnost istih. Nakon toga, upitali su ih sa kojima bi od njih stupili u seksualne odnose i da li bi to učinili sa ili bez kondoma. Ispostavilo se da, što je žena privlačnija, muškarci su imali manju želju da upotrebe kondom u toku seksualnog odnosa sa njom.

Takođe, muškarac koji sebe smatra privlačnim veruje da je njegovo pravo da ima seks bez kondoma, za razliku od manje privlačnih muškaraca. Pored toga, po rečima muškaraca, kondomi su najveći neprijatelji zadovoljavajućeg seksualnog života. Izgleda da ”zadovoljavajući seksualni život” povremeno uključuje i polno prenosive bolesti – ako sudimo po rečima muškaraca.

Ipak, bilo je nekoliko stvari koje su ohrabrivale momke da upotrebe kondom, kao što su duga veza, gubljenje nevinosti u kasnijem dobu života ili pregršt seksualnih partnera u prošlosti.

Žene nisu imune na ovaj fenomen, takođe. Odvojena naučna istraživanja su pokazala da i žene ponekad zaborave na zaštićeni seks kada ugledaju pravog ”slatkiša”.

Kako bilo, ova istraživanja su navela naučnike da se zapitaju da li je ovaj fenomen delom uzrok brzog širenja polno prenosivih bolesti u svetu. Imajte to na umu sledeći put kada se nađete usred razmišljanja da li treba, ili ne treba koristiti kondom.

Zaštićen seks uvek i na svakom mestu, dame – čak i ako se radi o davno izgubljenom bratu blizancu Rajana Goslinga.

M.L.

Izvor: zenskimagazin.rs

(Visited 169 times, 1 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Post Author: Milichica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.