nervoza žene usled seksa

Ženski Strahovi u Seksu

Zanimljivosti o sexu
  1. Šta ako ne uspem da dostignem orgazam?

Nekoliko istraživanja sprovedenih na globalnom nivou pokazalo je da nedostatak orgazma nije mit – može biti puno faktora koji inhibiraju orgazam za žene. On najčešće predstavlja nesklad između muškaraca i žena. Studija iz 2013. godine pod nazivom „Lažna skala orgazma za žene: psihometrijska svojstva“, objavljena u Arhivu seksualnog ponašanja, kaže da oko 75-90 odsto žena ne „konzumira orgazam“ tokom seksa sa partnerom, dok oko 5-10% žena uopšte ne doživljava orgazam.

Istraživači su dodali da psihološki faktori kao što su introverzija, emocionalna nestabilnost i nepostojanje avanturističkog karaktera mogu doprineti strahu od neuspelog orgazma. Nepotreban stres ili anksioznost mogu dodatno povećati tu mogućnost. Ovo se može minimizirati dubljim međuljudskim odnosom i oslobađanjem od napetosti ili anksioznosti.

 

  1. Da li ću moći da mu udovoljim? nesigurnost u sebe

Anksioznost tokom seksa je pitanje koje ne samo da muči muškarce, već može i zabrinuti žene. Psihološki činioci igraju značajnu ulogu u podsticanju ove anksioznosti. Mnoge žene, posebno one koje imaju genofobiju ili koitofobiju (strah od seksa), strahuju da neće biti u mogućnosti da udovolje svojim partnerima. Zakažite sastanak sa seksologom, psihološkim savetnikom ili terapeutom koji ima iskustva u lečenju seksualnih problema. Terapija vam može pomoći da shvatite i rešite ove probleme koji izazivaju anksioznost i strah tokom seksa.

 

  1. Ja se bojim bola!

Ponekad žene mogu doživeti jak bol tokom odnosa. To se može pripisati zdravstvenom stanju zvanom vaginizam, gde se vaginalni mišići bez volje osobe stežu ili kada dođe do grča u mišićima karličnog dna. Stručnjaci kažu da žene koje trpe bol tokom odnosa mogu se osećati izolovano i nesposobno da uživaju u čarima seksa. Ovo stanje podrazumeva nemogućnost vaginalnog seksa, nemogućnost vaginalnog pregleda i nemogućnost umetanja tampona. Najčešće se vaginizam otkriva tokom seksualnog debija, a povremeno se može javiti i ako je pacijent i ranije imao penetrativni seks.

To ne ometa mehanizme uzbuđenja ili uživanje u drugim oblicima nepenetrativne intimnosti; ali se strah od prodora i vaginizam hrane jedno drugom. Ne postoji očigledno objašnjenje za vaginizam, ali uzroci uključuju strah da je nečija vagina premala, loše prvo seksualno iskustvo, verovanje da je seks sramotan i bolno medicinsko stanje poput gljivičnih infekcija.

 

  1. Hoće li me osuđivati? stidljiva gola devoojka

Stručnjaci kažu da je strah od osude prilično čest. Strah je u tome da se plaše da ne ispadnu lake ili „preveliki perverznjaci.“ primer: – jedna žena iz Kolkute nema pojma kako da se nosi sa tim što njen muž nije baš avanturistički u krevetu. Ipak, volela bi da eksperimentiše sa različitim seksualnim tehnikama o kojima čita u knjigama i časopisima. Ali ona se plaši da bi njen suprug mogao pomisliti da je “opčinjena seksom”.

 

  1. Neće mu se svideti moje telo

Dotična Rina Paul, 25 godina, tehničarka iz Noide, zaljubljena je u muškarca kojeg je upoznala na zabavi. U vezi su već nekoliko meseci. Bilo je trenutaka intimne bliskosti, ali Paul se opirao da idu do kraja. „Ljubazan je i čeka da se zagrejemo. Ali nije mi ugodno biti gola pred njim. Šta ako mu se ne svidi moje telo? Nisam sigurna da li bih ikome bila fizički privlačna“, kaže Rina.

Problemi sa telom mogu biti istinski faktor koji doprinosi razvoju genofobije ili koitofobije i jedna je od najznačajnijih prepreka uživanja u seksu. Imajte više vere u sebe i svoje telo!

 

  1. Masturbacija je odvratna vrela ženska masturbacija

Sama reč može naterati neke žene da se zgroze. Masturbaciju žene često mogu povezati sa osećanjem stida i krivice. Ovo je zbog koncepta da žene ne poznaju svoje telo ili svoje seksualne želje, i da to treba ugraditi u njih neko drugi. Ali masturbacija je od suštinskog značaja, jer samo žena može znati šta je najbolje za njeno telo i šta joj najviše odgovara da bi ispunila seksualni život.

 

Drage dame, koji su vaši strahovi vezani za seks? 🙂

 

LinkIzvor: https://www.femina.in/relationships/love-sex/6-common-sex-fears-women-need-to-deal-with-149763.html

(Visited 182 times, 1 visits today)
Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.