4 oktobra, 2023

Moja gazdarica

0

Nakon završene srednje škole odlučio sam se studirati elektrotehniku , za što imam mnogo dara , no stari je želio da se zaposlim i skinem mu se s vrata , tako da sam ga jedva nagovorio da mi dade priliku za studiranje . U tome su mi mnogo pomogle maćeha i strina , koje su navaljivale na starog da me pusti na faks , jer sam veliki talent , jedini u porodici koji ima šansu da nešto postane . Stari je napokon popustio , ali pod uvjetom da ga to ništa ne košta . Tražio sam razne mogućnosti i već skoro odustao , iako sam bio primljen na faks , tako da sam bio sretan kad mi je ponuđeno da stanujem i hranim se kod maćehine sestre Verice , a zauzvrat moram odraditi pola radnog vremena u radioni njenog muža . Imali su servis kućanskih aparata , koji je poslije smrti Veričinog svekra dosta loše poslovao , pa gazda nije mogao plaćati radnike , a nije mogao svaki posao napraviti sam , tako da su i oni tu vidjeli svoju računicu .

Kada sam došao u Zagreb odmah sam shvatio da ću gadno najebati . Iako su mi rekli da ću dobiti sobu iznad radione u dvorištu , podstanar koji je tamo bio dobio je sudski rok za preseljenje tek od Nove Godine , pa sam privremeno stanovao u sobičku kraj kuhinje , nastalom od smočnice , taman toliko velikom da u njega stane polukauč , stol i ormar za odjeću . Verica i njen muž nisu imali djece , navodno Veričinom krivnjom . Verica je bila druga sestra po starosti od četiri sestre i jednoga brata .

Kao i moja maćeha , bila je lijepih crta lica , ali punašna , srednje visine , velikih sisa koje su me neodoljivo privlačile i prilično lijepih nogu , iako se malo previše zapustila . Radila je kao kuharica u obližnjem vrtiću i odmah sa posla dolazila kući gdje je provodila ostatak dana u dugačkoj debeloj kućnoj haljini . S njima je stanovala svekrva , koja je bila nezadovoljno gunđalo vječno Verici za petama . Još se dobro držala za svojih pedeset pet godina , sitne građe , a poslije smrti muža još je više smršavila .

Spavala je u sobi do njihove i bila zapravo gazdarica u kući . Ona je vršila nabavu i kuhala , a petljala se u sve , tako da mi je veoma brzo išla toliko na živce da sam ju jedva trpio . Toliko je bila ljubomorna na Vericu , da sam se čudio kako je uopće dozvolila da stanujem kod njih . Izgleda da je glad za lovom bila veća , pa se morala s tim pomiriti , no dok je ona bila prisutna nije bilo ni teoretske šanse približiti se Verici , koja uostalom nijednim svojim postupkom nije davala do znanja da joj se sviđam .

Bila je suzdržana prema meni , iako korektna u ponašanju i nisam joj mogao ništa zamjeriti . Par puta , dok je sama radila u uskoj kuhinjici , a ja prolazio u svoju sobu , tobože slučajno okrznuo sam ju po guzi , no nije reagirala ni pozitivno ni negativno , a dalje se nisam usudio da ne izletim iz stana , a onda ćao moj studij

Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 17 Prosecna ocena: 3.4]
(Visited 3.485 times, 2 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

devojka za upoznavanje

Don`t copy text!