Saveti za bezbolan analni seks

Saveti za bezbolan analni seks

Zanimljivosti o sexu

Saveti za bezbolan analni seksJedan od osnovnih razloga odustajanja od praktikovanja analnog seksa jeste bol i nelagoda koju on može izazvati. Ukoliko intenzivno boli, analni seks se ne izvodi uslovno rečeno pravilno, odnosno neki od koraka pripreme za ovaj tip seksa smo prevideli ili se prosto nismo dovoljno opustili i iskomunicirali sve sa partnerom. Ne bi li analni seks imao za rezultat seksualni užitak, trebalo bi ispratiti nekoliko osnovnih saveta koji idu u prilog postizanju zadovoljstva na ovaj način.

Budite opušteni

Kao i u ostalim domenima života, i u seksu je sve komplikovanije i teže izvodljivo ukoliko smo pod nekom vrstom stresa. Kada je analni seks u pitanju, napetost direktno utiče na grčenje analnog otvora, što otežava ili onemogućuje izvođenje seksualnog čina. Da bismo izbegli bol i neprijatnost, trebalo bi da za analni seks budemo raspoloženi, a povodom njega smireni ili pozitivno uzbuđeni. Ukoliko vam ovaj vid seksualnog kontakta ne prija i izaziva osećaj napetosti, odložite ga do trenutka kada se osećate spremnim.

Budite maštoviti

Ne biste li se zaista pripremili za seksualna poigravanja ovog tipa, odlična ideja je da u intimu uključite i neke seks-igračke i rekvizite, od kojih su neki namenjeni upravo za analni trening. Ova pomagala bi trebalo da koristite postupno i pravilno (od manjih ka većim dimenzijama, te i od kraćih ka dužim periodima trajanja). Polako počnite da otkrivate šta u ovom smislu najbolje funkcioniše za vas i vaše telo, te istražujte, a ponuda sex shopova kod nas je zaista široka i može vam pružiti i neke dodatne ideje. Budući da gotovo svaki dobro opremljen sex shop u Srbiji ima i online prezentaciju, odnosno sajt, o igračkama koje mogu poslužiti za analni trening se možete informisati i u privatnosti svog doma. Naposletku, maštovitost u ovom domenu doprinosi seksualnom uzbuđenju i opuštanju, a zatim i upuštanju u analni seks.

Koristite lubrikant

Za razliku od vagine, analni otvor nema sopstvenu lubrikaciju, te je samim time potrebno na drugačiji način ga pripremiti za seksualni čin. Ukoliko ne koristite lubrikant, analni seks može biti veoma nelagodan, tačnije može dovesti do trenja, te bola i ozleda kao posledice. Zbog toga pri analnom seksu nanesite velike količine lubrikanta, ne biste li doprineli bezbednom i ugodnom seksualnom iskustvu. Ukoliko nanesete lubrikant u debelom sloju, on će moći da podrži seks od početka do kraja, tačnije nećete morati iznova da ga nanosite i prekidate odnos zbog toga.

Odaberite najbolju pozu

Takozvani doggy style je poza koju najčešće povezujemo sa analnim seksom. Ukoliko se odlučite za doggy pozu, imajte na umu da je ključ dobra komunikacija, jer je pasivni partner ujedno i “primalac”, koji u tom slučaju nema nikakvu kontrolu nad dubinom, intenzitetom i tempom penetracije. Zbog toga je bitno postaviti granice i ne ustručavati se da alarmirate partnera ukoliko se zanese i počne da vam izazova osećaj nelagode ili bol. Poza koju znamo kao kaubojku je najadekvatnija za one koji tek počinju da praktikuju analni seks. U ovom slučaju je primalac u seksualnom odnosu dominantan i određuje ugao, tempo i dubinu penetracije.

Vodite računa o higijeni

Kada je u pitanju analni seks, veoma je važno imati na umu određena pravila ponašanja u cilju brige o zdravlju oba partnera. Nakon analnog seksa nemojte prelaziti na oralni ili vaginalni pre no što prethodno promenite kondom. Budući da tokom analnog seksa dolazi do prenošenja crevne flore jednog od partnera na kondom, prste ili seksualne rekvizite, znajte da ista može da izazove zdravstvene probleme ukoliko se prenese na druge delove tela, na prvom mestu u polni organ.

 

Ukoliko ne žurite i ne stavljate sebe pod pritisak, već pristupite analnom seksu uz pripremu i prethodno ostvarenu dobru komunikaciju sa partnerom, pred vama je izuzetno intenzivno i zadovoljavajuće seksualno iskustvo, koje će vam obogatiti seksualni život uopšte. Imajte na umu navedene korake pripreme i savete, te ćete ubzo i vi i vaš partner uživati u analnom seksu, koji će vam otvoriti nove vidike u ovom pogledu.

 

Velibor

(Visited 2.350 times, 5 visits today)
Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

3 thoughts on “Saveti za bezbolan analni seks

  1. Samo polako i guza će vremenom da se opusti i navikne na kurac, bilo da je ženska ili muška. Tucao sam par-prvo muža pa ženu i nisam mogao da verujem koliko se ona radovala, skakala od sreće i pomagala mi da njen muž primi kurac i bude tucan. Sjurio sam svo seme u njegovu guzu dok je ona vriskala od sreće i mazila mi jaja.

  2. Ma za sve treba vreme… nisam preiskusan u analu ali idite polako i nema problema….. i naravno lubrikanta kilo xD

  3. Najbolji lubrikant je iz ženine mokre pičke u muževu guzu. To je radost i za jebača a i za njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.