Grešna Veza

Udala sam se mlada za čoveka starijeg od mene čitavih sedamnaest godina i već u devetnaestoj sam rodila sina Milana. Seks sa mojim suprugom nije bio zadovoljavajuci, a kako sam orgazam otkrila još u petnaestoj godini, njegovu pasivnost sam nadoknadivala masturbacijom. Moji prsti su mi bili sasvim dovoljni. Tako sam ja obmanjivala sam sebe da je sve u redu. Uveče, u krevetu, dok je suprug bio medu mojim nogama, trudila sam se da ne budem pasivna. Mešala sam i udarala ga odsečnim pokretima pičkice jer znam da muškarci vole kad im se žena natiče. Stenjala sam i glumila da mi jelepo. Ali to bračno tucanje je bilo kratko. I slatko samo za njega. Cim bi se zadovoljio, suprugov mlitavi organ ravnodušno je ispadao napolje i ostavljao me vruću, uspaljenu i gladnu…

Svojski sam se trudila da u brak unesem nesto novo. Kupovala sam erotsko rublje. Čak sam ja tucala njega sedeći mu na stomaku i zavlačila mu vrh svog klitorisa u okce na njegovom glaviću. A onda, kad bi se ovlažio, lizala sam ga i pustala da mi ga zavuče u usta. Govorila sam sebi da je on moj muž i da zaslužuje najbolju uslugu koju žena moze da mu pruži. Kada me je venčao prstenom i ponovio one svečane reči i u crkvi i pred matičarem, dobio je pravo na sve moje rupe.

Na moju žalost, bio je to uzaludan trud. Cim bi on ušao u moje slabine i provukao par puta gor-edole, bilo je gotovo. Odmah bi se okrenuo i zaspao. U snu se lako osmehivao, kao da mi se ruga. Stomak me je boleo od neispunjenih želja. Sta da radim? Pitala sam se nemoćno. Tehnički, sve je bilo u redu. On je ispunjavao svoje bračne obaveze. Dokaz je bilo naš sin i njegovo seme, čije su se barice zadržavale u kovrdžama mojih stidnih dlaka i koje je lagano curilo niz unutrašnju stranu mojih butina.
Tiho sam ustajala iz kreveta i odlazila u dnevnu sobu da cimnem neko piće.

Kao da imaju sopstveni život, moji prsti su ulazili u drhtavi otvor mog vrućeg kanala. Oh, Boze! mislila sam. Zasto me tera da ovo radim? Pa ipak, nisam mogla da se obuzdam. Zamisljala sam veliki nabrekli kurac i mužjaka koji me tuca grubo, divlje i bezdušno. Mazila sam se po golom trbuhu, ispod čipkane bebi-dol spavacice, i u mahnitom žaru želela da samoj sebi ližem i grizem bradavice. Suprug ih nije sisao, grizao mesecima. Štipala sam sebi bradavice dok sam pred ogledalom sve brze i brze masirala klitoris. Tek kada bih dobro izdrkala, obraza rumenih od stida, vraćala sam se u krevet.

* * *

I onda dolazi do velike promene u mom životu u šesnaestoj godini braka. Moja rođena kuma, mlađa od mene nekih pet godina, vrcava špica, slobodna u shvatanjima seksa, uspela je da iz mene izvuče sve golicave pojedinosti o mom seksualnom životu, i umesto da me žali, kidala se od smeha.
– Ti si, dakle, udata za čoveka koji ima ,,najbrzi pistolj u okruženju”. Ali zašto nešto ne uradiš?
– Šta, na primer? – upitala sam. – Ne smem ni da mu pomenem bračnog savetnika ili lekara.
– Pa, izvini što ti ovo kažem, ali ostaje ti niz opcija. Pretpostavljam da nećes da se razvedeš? Nastavila je kuma sa savetima.

To mi zaista nije padaio na um. Suprug je bio bogat. Imao je veliku kuću, koju je nasledio od svojih roditelja. Radio je kao bankar i izuzetno dobro zarađivao. Ziveli smo u izobilju. Prvo nije hteo ni da čuje da radim, a pošto sam insistirala, preko svojih veza zaposlio me je u jednu dobro stojeću stranu banku.

Nisam znala kako bi reagovao ako zatražim razvod braka. Najverovatnije bih ostala bez ičega, čak bi udesio da mi daju otkaz.
– U torm slučaju, postoji i druga alternativa, zaključila je kuma, i posle kratke stanke nastavila
– Brankov kurac nije jedini u gradu – rekla je kuma.
– Predlažes da nađem ljubavnika? – upitala sam šokirano.
– Ne budi blesava. ,,Ljubavnik” zvuci kao da si Ledi Četerli. Nađi jebača. Učini uslugu svojoj pici.

Kuma je imala tako ljupko lice i mail pogani jezik, koji je bio kaao pčelica – istovremeno i med i žaoka, a usnice su joj se migoljile kao zmije na vrućem pesku. Bila je izuzetno atraktivna, jebozovna žena i malo muskaraca moglo joj je odoliti. Bilo mi je neprijatno, ali me je njen predlog ošamutio.
– Ne mogu to da uradim.
– Naravno da možeš. I put od sedam milja počinje prvim korakom. Kad to uradiš prvi put, i vidiš da nije strašno, kasnije sve ide mnogo lakše. Sada moram da idem, dobro razmisli o mom predlogu.

Znam da sam zgodna. Uvek raspoložena, nasmejana, bez zadnjih i crnih misli prema bilo kome. Kada se tome doda skladno telo zrele žene, požele me i oni koji na to nemaju pravo. Kada muž nije pored mene, poneki muškarci, kao kroz šalu, požele da me ,,cupkaju u krilu”. Ja pak volim da se lepo, mladalački oblačim i da svoje prednosti ističem. Suknja malo iznad kolena je obavezan deo moje garderobe, a isto tako dopuštam da se u dubokom dekolteu vidi prorez izmedu mojih punih čvrstih grudi, a ko se nagne – može videti i više. veliki dekolte

Razumem muškarce i ovakve voajerističke nestašluke, uz dužno osećanje mere, ja im ne zameram. Ovo je jedina sloboda koju sebi dopuštam, to valjda pripada prirodi žene. Kumin predlog zagolicao je moju maštu i razmišljanja i kad god pomiskim na to pičkica mi ovlaži.

* * *

Sledeće naše viđenje, bilo je za doček Nove godine. Kuma je sa svojim suprugom došla kod nas na doček 2013. godine.
Posle dočeka, negde oko jedan-dava po ponoći, pošli smo na spavanje. Kako nisam navikla na piće, ustala sam oko pola tri i pošla u kupatilo da se malo osvežim. Polazeći pored sobe svoga sina, učinilo mi se da čujem neke neobične zvukove. Uplašila sam se da mu nije dobro. Polako sam otvorila vrata i pogledala ka krevetu koji se nalazio na suprotnoj strani sobe. Svetlost stone lampe obasjavala je dva oznojena tela u ljubavnom zanosu.

Moja kuma sa nogama dignutim na ramena mladom ljubavniku, primala je u svoju dlakavicu kurac kakav nisam videla ni u porno časopisima. Uzbudenje je prostrujalo mojim telom, krv mi je jurnula u glavu. . . A onda šok. Shvatila sam da mladi ljubavnik nije niko drugi do moj petnaestogodisnji sin Milan! Moje sek-sualno uzbuđenje se odjednom pretvorilo u čudno osećanje zbunjenosti. Postiđeno sam zatvorila vrata, ostavljajuć ih da završe posao koji su započeli.
Te noći sam shvatila da je moj sin Milan postao zreo muškarac, i to muskarac sa velikom alatkom, mnogo većom od svog oca. Lepo graden sa zavidnom visinom od 180 santimetara, sa crnim očima, samouverenog pogleda, po svoj prilici lako je osvojio ženu od 35 godina naravno uz njenu obilatu pomoć. Kuma je volela ,,piletinu’’ to sam dobro znala.

* * *

A onda jedne subote tri meseca kasnije, krajem marta, moj sin me je pozvao da zajedno odgledamo jedan film. Bili smo sami kod kuće, Branko, moj muz je otisao na pecanje još u ranim jutarnjim satima.
Film koji smo gledali, bio je pun erotskog naboja. Radnja se odvijala negde u Italiji, a ticala se jedne udovice i njenog sina. U sebi je krio dosta erotskog naboja, a scene poluincestuoznog odnosa majke i sina pokrenule su neko čudno uzbudenje u meni.

Posle filma Milan je rekao da ga podsećam na glavnu glumicu, ali da imam lepše noge. Nisam reagovala na njegove opaske, ali sam osetila da su mi se obrazi zarumeneli. Sve vreme sam na sebi, osećala Milanove poglede, na svom telu u kućnoj haljini, koja je dosta toga otkrivala, i koje je, bez lažne skromnosti, izgledalo dosta dobro, očuvano, negovano, neistrošeno i jebozovno. Osećala sam da neki fluid struji među nama, nekakvo uzbuđenje koje bi verovatno kulminiralo da se suprug nije ubrzo vratio iz ribolova.

U krevetu te noći Branko mi je prišao, obavio svoj deo posla, čini mi se brže nego obično, okrenuo, se na drugu stranu i zaspao. Onako uzbudenoj došlo mi je da vrisnem, ali sam se savladala. Sa njim nisam nikad doživela pravi orgazam i praktikovala sam masturbaciju gotovo posle svakog snošaja. Sišla sam u dnevni boravak, legla na veliki trosed i zadigla spavaćicu. Moji prsti su počeli čarobnu igru u medunožju, toplom i lepljivom. Krv u slepoočnicama je udarala dok se talas zadovoljstva širio mojim uzdrhtalim telom.

A onda grom iz vedra neba.
– Jel treba pomoć?
Začuh pitanje tik pored uha. Sledila sam se. Onako ukočena osetih poljubac na obrazu i toplu ruku na svojoj ruci koja se ukočila u međunožju. Usne sa obraza nežno pređoše na moje usne, koje kao u nekom transu propustiše vlažan i topao jezik između njih. Mislila sam da sanjam. To su bile Milanove usne. Odgovorih njegovim poljupcima drhtavim usnama, osećajuci da strast koja je bila uzburkana još za vreme filma te večeri, ponovo divlja. Polako je sklonio moju ruku, a svojom dodirnu moje runo koje je Branko retko kad milovao.

Umesto da ga zaustavim, da ga odgurnem, prepustila sam se milovanju koje mi je prijalo, milovanju koje je zabranjeno, milovanju koje me je opijalo. Milanovi prsti su polako i nežno prodirali u moje genitalije. Prvo jedan, pa još jedan. Ulazili su izlazili tako nezno da sam se prosto topila. Svo vreme dok me je milovao klečao je pored troseda. Moje opuštanje Milan shvata na pravi način. Jednim potezom smače svoju trenerku na lastiš, zajedno sa gaćama. U jednu moju ruku stavio je svoj nadignuti kurac. Šta mi je to stavio u ruku? Bolje da sam se u životu nagledala i osetila više muških kurčeva, ne bih sada uvek kasnila za dogadajima. Kako mu je lepo pristajao taj nesvakidašnji kurac, debeo, tvrd… Bila sam ponsna na to, ja sam ga rodila, muškarčinu od glave do pete.
I šta mislite da sam ugledala, kada sam spustila pogled, izvađeno ispod trenerke, ostala sam iznenadjena čak zapanjena?

Ne beše to igračka dečaka, ni oružje muškarca, već tako ogromna kurčina da bi, uzmu li se razmere u obzir, morala pripadati nekom mladom ždrepcu. Njegova čudesna veličina natera me da malo zastanem, a ipak nisam mogla da bez zadovoljstva posmatram, pa sam ga čak i opipala , tako dug i debeo komad mesa. Milovala sam ga osećajuci kako krv struji kroz njegove žile. Savršeno lepo povijen i oblikovan, ponosio se tvrdoćom preko koje se rastezala koža čiji je glatki sjaj i mekoća mogu meriti sa najtananijom svilom. Izuzetna belina te kože posebno se isticala naspram gustog šumarka crne kovrdžave dlake, kojima beše obrastao koren tog čuda. Najzad, široka i otkrivena plavičasta glava, s plavim venama, samo je dopunjavala najuzbudljiviji prirodni sklop oblika i boja. Predamnom, u mojoj ruci, je stajao, držala sam ga i milovala, predmet užitka i ushićenja, nadam se mnogih devojaka i žena u budućnosti.

Do tad već previše raspaljen usudi se da, vođen, snažnim nagonom i poučen podsticajnošću same prirode, klizne ponovo svojim šakama pod moju bebi dol spavaćicu, sav drhteći od od divljih želja. A ne nalazeći, na nikakvu prepreku što bi ga zaustavilo ili oteralo. On najpre opipa, pa onda dograbi samo središte svojih vatrenih stremljanja i moje se butine same raširiše, dopustiše najveću slobodu njegovoj šaci. I najzad zbaci moju spavaćicu, i ukaza mu se put, isuviše slobodan, isuviše otvoren da bi ga promašio.

Eto ga, napokon na meni; jednim veštim pokretom namesti se ispod njega, što sam mogla udobnije i pristupačnije za njegove pokušaje, koji su bili dosta nespretni, jer je svojom napravom, ne nailazeći na ulaz, kruto bušio i udarao čas iznad, čas ispod, čas pored svog cilja, sve dok, goreći od nestrpljenja izazvanog tim njegovim razdražujućim dodirom, nisam taj prelepi kurac uhvatila vlastitom rukom i pažljivo ga dovela do mesta na kojem će moj mladi sin upravo sada uči u mene. Tako on najzad provali, u pravi topli otvor, dok on beše tako navlažen da mu ni jedna zapreka ne bude nesavladiva..
Podesnim pokretom blagovremeno sam dočekala njegov pritisak; moje usmine, silno rastegnute, popustiše pred njegovom tako pomognutom žustrinom, te oboje osetismo kako je dobio smeštaj. tucanje majke

Stremeći dalje svom cilju, on se, snažnije najzad zabi dovoljno duboko da bude prihvatljivo siguran u svoj prodor; tu se zaglavio, a ja oseti taku mešavinu užitka i slasti. Istovremeno i osećaj malog bola, od njegove ogromnosti i velike krutosti, koje su na mene posebno delovale kroz one neposredne brze ubode kojima je pomamno nastojao da prodre što dublje.
Ušao je do pola puta, dok je tako zaglavljen oklevao, stiže ga vrhunac zadovoljstava, i prisnim stiskom topli okolni nabori moje pičkice, iscrpeše iz njega mlaz, čak i pre nego što sam ja bila spremna da ga dočekam.

Kako on sada jedva da je imao nešto više od pola svoje dužine, očekivala sam, mada ne želeći to, da ga izvuče, ali ja bih ugodno iznenadjena; jer se on nije tako lako davao. I dalje je ostao u meni, još nezasićen uživanjem, i naslađujući se time. A kad mu se u potpunosti vratila krutost, koja jedva da se i opažljivo smanjila, Milan ponovo poče da probija put za celovit ulaz u mene, što mu je znatno bilo olakšano velikim mlazom kojim je upravo navlažio čitavu unutrašnjost prolaza.
Moje telo to želi. Oseća. Uzvraća. Stvaran je i ovaj zanos i ono što mi je među nogama. Čujem jeku.

Osećam, ili samo naslućujem po kručenju u meni, on bode, probija, prodire i napokon se, osvajajući sebi prst po prst puta, čitav smešta unutra, zabivši se do korena jednim, završnim bodom. Uzbudjena preko granice podnošljivosti njegovim pomamnim nemirom unutar mene, bejah prepunjena i skoro zagušena negovim kurcem kao nikad do sada. Tako sam ležala, dahćući pod njim, sve dok njegovo iskidano disanje, mucavo jecanje, te još mu veća krutost ne najaviše nastupanje drugog vrhunca… sipanje u mojoj nutrini.

Ono što mi nadolazi iz glave, nogu, ruku, onaj nerazmrsivi čvor u mojoj utrobi koja je jednom rađala, sve to teži i žuri ka razrešenju. A onda, mrak. Lavina iz moje utrobe, kao vulkanski talas, kreće na sve strane. Odbija se o unutrašnje zidove moga tela, vraća ka centru, sudara, ljulja, ljulja… Gubim se… Ovo je predivno. Svršila sam tako lepo, na pravom ogromnom kurcu, me razmišljajuči o tome, u tom trenutku, da je to bio kurac moga sina.
Kada je naš zajednički zanos malo minuo, a sin izvukao onaj čarobni žarač, pomoću kojeg me je natopio osećanjem instinskog zadovoljstva, iz proširenog razrađenog prolaza izli se potok bisernih sokova, koji se sliše niz moje butane.

Posle toga bila sam tako smlavljena, tako iscrpena da sam se jedva mogla maknuti a kamoli ustati; samo sam ležala i drhtala, dok se uskomešanost čula nije malo-pomalo stišala. Tada sam morala da se rastanem od Milana, zbog čega sam osećala isto toliko nezadovoljstvo kaoliko i on, koji je bio ponovo spreman da stupi u u nova dejstva. Ali opasnost je bila prevelika, pa posle srdačnih poljubaca svako ode u svoju sobu.

Kako bejah od vrtoglavice opijena tako zasićujući gutljajima zadovoljstva, ostatak noći a i dobar deo dana sam provela u slasnoj malaksalosti što mi je prožimala udove, zabavljena mišlju da su mi se tako u punoj meri ostvarili snovi koje ni u snu nisam mogla da pomislim. Svako kajanje smatrala bih nezahvalnošću prema zadovoljstvu koje sam upravo doživela, i, kako sam već bila prešla granicu, zagnjurila sam potpuno u struju bluda i razvrata koja me bila ponela, rešena da u njoj utopim svaki osećaj stida i srama. Upravo onako kako mi je kuma rekla.

* * *

Ujutru sam razmisljala o proteklom danu, o noći koja mi je po prvi put u životu podarila orgazam sa muškim udom u sebi. Kako je Branko ponovo zorom otišao u ribolov, odlučih da porazgovaram sa Milanom i objasnim mu da se dogadaj od prošle noći ne sme ponoviti. Videvši da sam ozbiljna, Milan je moj monolog prokomentarisao pomalo cinično sa onim. ,,Kako mama kaze!”

Prolazili su dani pa i nedelje, a ja sam uporno izbegavala Milanove poglede. Ćak sam ubedila i samu sebe da se između nas nije nista dogodilo. A onda je Branko morao da otputuje poslovno na nekoliko nedelja u inostranstvo. Ostali smo sami kod kuće moj sin i ja. Bojala sam se da se ponovo nesto medu nama ne dogodi. I dogodilo se.

Jedno veče kada sam izasla iz kupatila, prolazeći pored Milanove sobe zastala sam pored poluotvorenih vrata. Milan je lezao na svom krevetu potpuno go sa svojim velikim udom u ruci. Očigledno ie uživao u onaniji. Prizor me je neodoIjivo privlačio te polako kročih u njegovu sobu. Kada me je primetio, ustao je iz kreveta ne krijući svoj nabrekli ud. Prišavsi mi, privi me u zagrljaj. Bila sam kao hipnotisana.
Kako sam na sebi imala samo badem-mantil, on ga raskrili te me privi uz svoje vrelo telo. Osetivsi njegov čvrsti kurac na golom stomaku, krv uzavri i udari mi u glavu.

Trnci su mi prolazili niz kičmu. Već me je ljubio po licu, ustima, jezici nam se sudariše u strasti koja je navirala. Za trenutak se odvoji od mene, te me povuče ka krevetu. Pokušah da se izmigoljim iz njegovih ruku, govoreći kako smo se dogovorili da to više ne radimo. No to beše nekako neubedljivo. Zahva-ćena strašću drhtala sam kao prut.

Polako me je oborio na leđa. Noge su mi visile preko ivice kreveta. Razgrnuvši mi moj badem-mantil, poče da mi miluje dojke, nežno mi uvrćući bradavice. A to mi je pričinjavalo neopisivo zadovoljstvo. Spusti usne na njih i poče ih Ijubiti i sisati tako nežno da sam lebdela kao da sam na sedmom nebu. Drhtala sam kao šiparica, a tako sam se i osećala, a ne kao zrela žena koja uživa sa svojim rođenim sinom.
Milan je spustao glavu sve nize i niže, prelazeći svojim jezikom preko mog stomaka. Njegovi poljupci su me pekli, raspaljivali, a tek njegove ruke na mojim grudima. . .

A onda šok mog života! Milanov jezik i usne dodirnuše moj venerin brežuljak, probijajući se kroz malje do brazde koju nikada moj muž nije dodirnuo usnama, a kamoli ljubio. Milan kao da je čitao moje misli, nezno me poče Ijubiti i lizati po mojim stidnim usnama kao da su usta. Njegov jezik polako razmače usnice te poče prodirati. . . Jos vieš raširih noge, omogućujući mu lakši prilaz. Moj klitoris se nađe medu njegovim usnama, a mene pogodi grom. Dok mi je sisao klitoris, nezno mi prstima razmače stidne usne te poče prodirati sa njima u moju navlaženi procep. jedenje mamine pičke

Grčevi koje sam i prošli put osetila pred orgazam, počeše da se pojavljuju prvo u stomaku a onda se proširiše na celo telo u talasima. Milanovi prsti su me izluđivali, palili moju unutrasnjost, a onda jedan njegov prst onako vlazan od mojih sokova zaluta u moj drugi otvor. Malo neobično, ali i to mi je prijalo – prijalo mi je sve sa njim.

Orgazam mi protrese telo, moji vagjnalni mišici su se grčili oko Milanovog jezika, a karlicu sam nekontrolisano podizala i spustala, udarajući Milanova usta koja nije skidao sa mog klitorisa, a njegov prst je sve dublje ulazio u moju guzu. Znajući da smo sami u kući, jecala sam, na sav glas, od zadovoljstva.
Milan me je i dalje lizao dovodeći me do još jednog talasa zadovoljstva, ah’ iznenada odvoji usne sa mog medunožja, ustade a pri tom podiže moje noge na svoj a ramena, tako da su mi kolena dodirivala dojke. Osetih kako prodire svojim udom u moju pičku. Svo vreme dok je ponirao u mene, gledao me je u oči nekako požudno, komentarisuci kako sam tesna kao devojcica, kako sam vlažna i poželjna. Prijale su mi njegove reeččiiii . .
– Šta mi to radis? Tiho prostenjah.
Jebem te! Odgovori mi Milan.

To mi ne zazvuča vulgarno, već nekako uzbudIjivo, strasno, i na kraju krajeva istinito. Njegovi pokreti u meni podizali su buru u mom telu, polako sam se gubila. Činilo mi se da lebdim u nekom prostoru punom boja, izmaglice. Grčevi koji su počeli negde duboko u stomaku, širili su se celim telom. Pokreti uda moga sina u meni su me naterali da prosto pomahnitam, da širim i podižem noge što sam više mogla. Podmetala sam mu se, nameštala, a onda veliki prasak, grč koji je bio hiljadu puta snazniji nego sto sam ga ja izazivala svojim prstima. Dok nam usne nisu bile spojene, a jezici isprepletani, vrištala bih od zadovoljstva. Ipak nekako prostenjah:
– Svrši u mene slobodno.

Osetih kako se kurac mog sina grči u meni, strcajući spermu u matericu u kojoj je i on sam bio začet. Bili smo spojeni kao da želimo da se pretočimo jedno u drugo, da budemo jedno biće. Što smo u stvari bili, u vreme kad sam ga nosila. A onda, polako došavsi k sebi, Milan izvuče svoj kurac iz moje ženskosti i leže pored mene.
– Od sada si moja pičkica, moja i samo moja…. Prošapta mi u uvo.
Od tada vodimo telesnu ljubav kad god nam prilike to dozvoljavaju. Poverio mi se da je tucao moju kumu i da ga je ona nagovorila da mi priđe kao muškarac.

(Visited 1.676 times, 1 visits today)
Please complete the required fields.
loading
besplatan sms

Post Author: MomLover

2 thoughts on “Grešna Veza

  Mali

  (28 маја, 2020 - 5:33 am)

  I ja bi voleo tako da jebem ajj napalio se krut svrsit cu samo rako jako dobra pricaa volim.incest.ifff

  Bader

  (1 јуна, 2020 - 6:45 pm)

  Nije mi se ispunila želja da tucam mamu i ne mogu da prežalim sto nisam bar pokusao, narocito kad sam je nasao da se tuca sa komsijom Abdulom, dok je tata bio na putu. Tati naravno nisam nista rekao, a mamu sam ne znam zasto zavoleo jos vise. Cak sam zavoleo i cika Abdulu. A secam se kad je tata dosao s puta i kad ga je mama Ljilja docekala recima-gde si ljubavi i poljubila u usta-ja sam ne pipnuvsi kurac, u dugim mlazevima izbacio seme u gace!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.