maj 24, 2024

Bizarni saveti o seksu iz prošlog veka, kojih su žene morale da se pridržavaju

0
U sta su stari verovali a tice se seksa

Image by Free-Photos from Pixabay

Masturbacija se smatrala neprihvatljivom, ali i mnoge druge stvari. Prihvatljivo je bilo da muškarac bude zadovoljan

Žene su u prošlom veku poštovale mnoga pravila, a prvo i osnovno je da je muškarac najbitniji, čak i u krevetu. Da bi on bio zadovoljan, žene su morale da poštuju norme seksualnih odnosa. Kada ih čujete, šokiraćete se.

Vremena se, srećom, menjaju.

Iako su neke mudrosti koje su naše bake i deke pokušale da nam prenesu bile korisne, neke su, poput onih koje se tiču intime, danas potpuno smešne, piše Index.

Ovo je 15 najčudnijih saveta za intimne odnose, koji su se praktikovali u prošlom veku.

Nikada ne nameštajte čarape ili grudnjak dok vas on gleda

Morate da ga dočekate spremni, sređeni i mirišljavi. Za seksualni odnos se pripremite ranije i nikada nemojte da dozvolite da vas on čeka. Sredite se u drugoj sobi i kada sve bude na svom mestu možete da se pojavite pred svojim muškarcem.

Ne raspravljajte se u krevetu i izbegavajte ružne reči

Prljave reči su danas u krevetu neizbežan deo veze, koji vole i muškarci i žene, ali je nekad ženama savetovano da izbegavaju vulgarnosti u krevetu, jer bi njihov muškarac tada mogao da počne da ih smatra lakim i previše slobodnim ženama.

U sta su stari verovali a tice se seksa
Image by Free-Photos from Pixabay

Morate da budete odlična ljubavnica, u suprotnom rizikujete da vas prevari

Iako su prljavi razgovori bili nepoželjni, majstorije u krevetu su bile poželjne, i to samo zato da muškarac ne bi “otišao” drugoj ženi koja je vatrenija. Isto je važilo i za muškarce, doduše, pa su seksualni terapeuti tvrdili da do razvoda braka najčešće dolazi zato što se žene u krevetu “prave fine”, a muškarci se ne trude dovoljno.

Da bi medeni mesec bio dobar, uzmite različite sobe u hotelu

Psiholog Herman Rubin je u jednoj od svojih knjiga parovima savetovao da je za vrući medeni mesec potrebno da spavaju u različitim sobama, kako bi dama imala vremena i prostora da se pripremi za seks. Smatrao je da je priprema za odlazak u krevet sramotan prizor, koji muž nikako ne bi trebalo da vidi.

Nikada se ne seksajte dok imate menstruaciju

U prošlom veku se smatralo da je odnos u periodu dok žena krvari krajnje prljav i nedopušten čin, a neki su čak tvrdili da će žena posle seksa tokom menstruacije krvariti više i zaraditi ozbiljne zdravstvene probleme.

Redovno se ispirajte dole mirišljavim kupkama

Iako većina žena zna da je pranje kupkama i gelovima za tuširanje koji nemaju prilagođenu formulu jako štetno za intimno zdravlje, 50-tih se ženama savetovalo ispiranje sapunom i kupkama da bi bile što ženstvenije i poželjnije svom partneru.

Koristite samo uloške da biste sačuvali svoju nevinost

U prošlom veku se verovalo da upotreba tampona oštećuje himen i da žena može da izgubi nevinost ako ih koristi. Srećom, danas je jasno da se nevinost gubi prvim seksualnim odnosom.

Pazite kako sedite

Ključ dobro odrađenog sastanka je u načinu na koji sedite. Sedite kao dama, ni slučajno nemojte da žvaćete žvaku i nemojte da odajete utisak da vam je dosadno u njegovom društvu.

Ne masturbirajte! Samozadovoljavanjem vaše grudi prestaju da rastu

Osim sulude priče kako se od masturbacije može oslepeti, nekad je postojala teorija da zbog previše samozadovoljavanja ženske grudi prestaju da rastu. Tako se mladim devojkama savetovalo da drže prste dalje od gaćica, ako ne žele da ostanu ravne kao daske za ceo život.

Neka vam gaćice uvek budu savršeno čiste i neka budu ružičaste boje

Najseksi komadom veša smatrale su se roze gaćice s volanima, koje su muškarce, navodno, dovodile do ludila. Ženama se savetovalo da za dobar komad donjeg veša izdvoje koliko god je potrebno novca i da nikada ne nose nekvalitetan veš.

Ne trčite! Pocepaćete čarape

Osim što se žena na početku prošlog veka oblačila slojevito i što je neudobna odeća bila njena svakodnevica, nije bilo poželjno da hoda brzo ili da trči, jer muškarcima bilo kakva aktivnost tog tipa nije bila erotična.

Ne pokazujte mu lice ujutro, ne želi da vas vidi bar pola sata

Ako je verovati člancima iz tog doba, muški seksualni terapeuti su savetovali ženama da se klone svog supruga ujutro.

– On vas ne želi da vas vidi barem pola sata posle buđenja buđenja – savetovao je jedan od tadašnjih seksualnih terapeuta.

Zbog toga je bilo poželjno da žena ustane prva i da spremi doručak, dok muškarac ne poželi ponovo da je vidi.

Neka vam kosa uvek miriše savršeno

Osim što se od žene očekivalo da u kuhinji pripremi tri obroka dnevno, očekivalo se i da joj pritom kosa uvek miriše savršeno. Muškarci jednostavno vole da mirišu i da dodiruju kosu svojih nežnijih polovina.

Pustite njega da vodi razgovor

Krajem 30-tih, bilo je poželjno da žena priča samo o modi i cipelama. Nikakvo iznošenje stavova o društvu, politici, umetnosti ili sportu nije dolazilo u obzir.

– Nikog ne zanima šta vi mislite o tome, osim vašeg supruga – savetovao je jedan časopis iz 1938.

Nikada mu nemojte reći da vas boli glava ili da nite raspoloženi

– Svrha seksa je da on bude zadovoljan i da se zaštite njegova osećanja – kaže jedan autor s kraja 20-tih.

Ženi se savetovalo da se seksa uvek i da će u protivnom on zbog povređenih osećanja spas da potraži u nekoj drugoj ženi.

(Telegraf.rs)

 

Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
(Visited 498 times, 1 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

devojka za upoznavanje

Don`t copy text!