strast umesto ljubavi

Stručnjaci Kažu – Strast (a ne ljubav) Seks Čini Boljim

Zanimljivosti o sexu

Da, prema Norveškom Univerzitetu za nauku i tehnologiju (i 92 para koja su učestvovala u studiji), čini se da je strast, a ne ljubav, glavni sastojak ako želite zaista ispunjen seks. Zanimljivo.

 

Strast i želja idu ruku pod ruku ljubav i sex

Obrada ove studije me je navela na razmišljanje. Prva Tačka – Nešto što je zajedničko kod oko 90 posto onih koji su nezadovoljni svojom vezom je njihov seksualni život koji je sranje ili je počeo da opada. Dakle, nisam rekao da se više ne vole. Ono što sam rekao je da seks nije tako dobar. Dakle, na prvi pogled, možda studija ima jaku poentu – ako nekoga volite, ali seks nije toliko sjajan (ili više nije toliko sjajan), može li rešenje jednostavno biti da mu treba više strasti?

Pre nego što zađemo dublje, molim vas saslušajte me sve do kraja. Biću prva osoba koja će reći da seks ne treba koristiti kao automatsko „rešavanje problema“ u vezi. Ako par samo zavisi od koitusa da bi rešio svoje probleme, sve što zapravo rade je stavljanje flastera na duboko inficiranu ranu. Ništa dobro od toga dugoročno ne dolazi.

U isto vreme, ovo me dovodi do moje druge tačke. Parovi koje poznajem i koji imaju vrlo ispunjen i dosledan seksualni život imaju tri zajedničke stvari – dobru komunikaciju, zdrav seksualni apetit i duboku želju da udovolje svom partneru. Ne samo seksualno. Jedna zadovoljna žena je jednom rekla u intervjuu šta je ključ zadovoljstva u njenom braku: “To je kao ljubav prema samome sebi, ali u dvoje. Tako ja to vidim. Sve što bih volela učiniti za sebe, znam da postoji još jedno ljudsko biće kojem trebam to isto učiniti, ako razumete na šta mislim?”

Ona i njen suprug su za primer koristili kuvanje kafe. Ako skuvaju kafu za sebe, pokušavaju da istaknu poentu tako što bi skuvali i malo više, čisto ako i partner poželi. Ne znam za vas, ali to zvuči kao sjajan prikaz ne samo ljubavi prema partneru već i poštovanja.

Ali zapamtite, studija je rekla da je strast ono što seks čini sjajnim; nije ljubav. Pa, zašto bi, zaboga, strast preuzimala ljubav? Opet, setite se šta sam rekao da su mi tri ključa sjajnog seksa u vezi dobra komunikacija, zdrav seksualni apetit i duboka želja da udovolje svom partneru. To je kao seksualno  trojstvo (tri stvari rade kao jedna).

 

strast umesto ljubaviKako izgleda želja

Kad nekoga poželite, to znači da ne samo da ga želite, već za njima žudite. Da biste žudeli za nečim, snažno to želite, čeznete za tim, treba vam na najzdraviji mogući način. I zato bih se morao složiti sa nalazima studije. Iako je ljubav možda jedan od motivatora za seks, želja mora biti duboko prisutna. I što više želje, to bolje. Pa, kako znati da li vam nedostaje želje i strasti u sopstvenoj vezi? Evo nekoliko pitanja koja ćete sebi postaviti i razgovarati o nima sa partnerom danas nakon posla.

 

Kada ste poslednji put:

Inicirali seks?

Vi i vaš partner imali sex na brzinu?

Vi i vaš partner imali seks izvan spavaće sobe?

Vi i vaš partner isprobali nešto novo u seksu?

Vi i vaš partner se sreli usred dana isključivo radi seksa?

Planirali seksualni odnos?

Rekli partneru koliko ga/je želite?

 

Takođe, kada ste poslednji put:

Poslali prljavu sexy poruku ili fotografiju?

Išli u kupovinu donjeg rublja?

Produžili predigru?

Naučili novi trik sa oralnim seksom?

Koristili aromatizovano ulje ili mazivo?

Testirali atipičnu erogenu zonu?

Ispunili fantaziju?

 

Ako vas partner čak i malo privlači, a vaš libido ima makar i mini iskru, pomislio bih da bi bilo prilično teško pročitati ta pitanja i ne napaliti se pošteno. I to je nekako moja poenta.

Ako bih postavljao pitanja poput: „Kada ste poslednji put govorili ljubavni jezik svog partnera?“ ili „Kada ste poslednji put vas dvoje izašli na romantičan sastanak?“, to zapravo ne izaziva erotska osećanja. Ali često, kada parovi pokušavaju da shvate kako da pojačaju svoj seksualni život, postavljaju se upravo takve vrste pitanja. želja je bitna

Strasti se ne daje dovoljan glas ili zasluge – koje zaslužuje. Strast nije samo seksualna želja; to je snažna seksualna želja. Strast nije interesovanje za osobu; to je ozbiljna požuda. Požuda je intenzivna. Požuda je oduševljenje. Požuda je nekontrolisanost.

Ako postoje dvoje ljudi koji se međusobno osećaju intenzivno privlačnim, oduševljeni su zajedništvom i ne mogu da kontrolišu svoje nagone jedni prema drugima, kako seks ne bi bio potpuno vrhunski i brutalan?

Ali, ponekad stvari učinimo mnogo složenijim nego što moraju biti. Ako vaš seksualni život trenutno nije toliko zapanjujući kao što biste želeli, pre bilo čega drugog zapitajte se kakva je strast u vašoj vezi. Zapitajte se da li je želja jaka i da li vi i vaš istinski partner žudite jedni za drugim. Ključ sjajnog seksa nije uvek u vezi sa novom seksualnom pozom ili trikom. Ponekad se radi o povratku osnovama. Jedna od njih je vrela, znojna, jebozovna i iskrena STRAST.

 

KRAJ

(Visited 307 times, 1 visits today)
Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.