starci spremni za sex

Sex U Starijem Dobu 2. Deo

Zanimljivosti o sexu

Nastavljamo dalje sa našom pričom i savetima za zdrav i sjajan sex u starijem dobu vašeg života.

 

Komunicirajte sa svojim partnerom

Kako se tela i osećaji menjaju dok odrastate i sazrevate, tako je važnije nego ikad podeliti sa partnerom svoje misli, strahove i želje. Podstaknite svog partnera da u potpunosti komunicira sa vama. Ako vam otvoreno govori o seksu, možda vam neće biti uvek prijatno, ali poboljšavanje komunikacije pomoći će i njemu i vama da se osećate bliskijim i može učiniti seks ugodnijim.

Teme seksa mogu biti teške za neke ljude, ali trebalo bi da bude lakše čim započnete i probijete led od početnih par rečenica. I kao dodatni bonus, možda ćete shvatiti da sam razgovor o seksu može učiniti da se osećate privlačnijim. duga ljubav

 

Isprobajte sledeće strategije kad započinjete razgovor:

Budite razigrani. Razigranost i vickasti pristup mogu znatno olakšati komunikaciju o seksu. Koristite humor, nežno zadirkivanje, pa čak i golicanje da biste opustili atmosferu.

Budite iskreni. Iskrenost podstiče poverenje i opušta oba partnera. Obavestite svog partnera kako se osećate i čemu se nadate u seksualnom životu.

Raspravite o novim idejama. Ako želite da isprobate nešto novo, razgovarajte o tome sa partnerom, i budite otvoreni i za njegove ideje. Starije godine – sa više vremena i manje ometanja – mogu biti vreme kreativnosti i strasti.

Modernizujte. Možda pripadate generaciji u kojoj je seks bio tabu tema. Ali otvoreni razgovor o vašim potrebama, željama i brigama sa partnerom može vas zbližiti – i pomoći vam da oboje uživate u seksu i intimnosti.

 

Usredsredite se na intimnost i fizički dodir

Dobar seksualni život – u bilo kojem dobu – uključuje mnogo više od samog seksa. Takođe je reč o intimnosti i dodiru, od čega svako može imati koristi. Čak i ako imate zdravstvenih problema ili fizičkih poteškoća, možete se upustiti u intimne radnje i iskoristiti bliskost sa dragom osobom. Uklonite pritisak odbacivajući svoje stare ideje o tome šta seks treba da bude. Umesto toga, usredsredite se na važnost nežnosti i kontakta.

 

matorka sisa kuracNe žurite. Započnite romantičnom večerom – ili doručkom – pre vođenja ljubavi. Delite i čitajte romantičnu ili erotsku literaturu i poeziju. Imati zajedničko iskustvo, bilo seksualno ili ne, moćan je način prisnog povezivanja.

Ne stidite se. Držite se za ruke, dodirujte partnera često, i ohrabrujte ih da vas dodiruju. Recite svom partneru šta volite u vezi sa njim i delite svoje ideje o novim seksualnim iskustvima koja biste mogli imati zajedno.

Opustite se. Pronađite nešto što opušta oba partnera, možda pokušajte zajedničku masažu ili kupanje. Opuštanje podstiče samopouzdanje i udobnost i može pomoći i problemima sa erekcijom i suvošću.

 

Pronađite šta vam odgovara

Možda vam se ne sviđaju neki seksualni položaji kao u mladosti, ali to ne znači da treba da odustanete od aktivnosti koja je za vas prijatna – i da propustite da se osećate bliskije sa svojim partnerom. Ključ sjajnog seksualnog života je pronalazak onoga što vam sada u ovom trenutku i dobu života odgovara.

Seksualno odrastanje može i trebalo bi zahtevati kreativnost. Sledeće ideje koristite kao inspiraciju, ali ne plašite se da smislite i svoje:

Eksperimentišite. Isprobajte seksualne položaje za koje smatrate da su ugodni i prijatni, uzimajući u obzir promene vašeg tela. Za muškarce, ako je problem sa erekcijom, pokušajte seks sa ženom na vrhu, a za žene ako nemaju dovoljno prirodnog vlaženja neka koriste lubrikante. matorci u krevetu

Proširite značenje reči – seks. Držanje jedno uz drugo, nežno dodirivanje, ljubljenje i senzualna masaža su sve načini aa deliei strastvena osećanja. Pokušajte oralni seks ili masturbaciju kao ispunjavajuću zamenu za “klasičan” penetrativan seks.

Promenite svoju rutinu. Jednostavne, kreativne promene mogu poboljšati vaš seksualni život. Promenite doba dana kada imate seks u vreme kada imate više energije. Na primer, pokušajte da budete intimni ujutru, a ne na kraju dugog i napornog dana.

Predigra. Budući da bi u starijem dobu moglo da potraje dok ne postanete spremni za akciju, uzmite više vremena za postavljanje pozornice za romantiku, poput romantične večere ili plesne večeri. Ili pokušajte prvo da se povežete dugim dodirima ili ljubljenjem.

Razigranost. Razigranost sa partnerom je važna za dobar seksualni život u bilo kojoj životnoj dobi, ali može biti od posebne koristi kako starite. Zadirkujte ili golicajte svog partnera – šta god je potrebno da biste se zabavili. Uz probleme sa kojima se možda fizički ili emotivno suočavate, igra može biti karta koja će vam pomoći da se opustite.

 

Zapamtite – koliko god godina da imate, kako god da se osećate, sex je uvek izvodljiv i divan. Neće biti intenzivan kao u mladosti, neće možda biti lak kao nekada, ali ako imate želju uvek možete naći načine da uživate u njemu 🙂

(Visited 403 times, 1 visits today)
Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.