2 decembra, 2023

Sa Mamom u Bioskopu 1. Deo

0
jebozovna mama sa dekolteom

Deo 1 od 3: Sastanak sa mamom
Moja majka je izgledala kao kombinacija lepote i slomljenog srca. Bilo je veče i ona je sedela za trpezarijskim stolom sa velikom čašom vina. Nosila je prelepu crnu haljinu, koja je elegantno pokazivala njenu divnu figuru. Kosa joj je bila savršeno urađena. I šminka joj je bila lepo sređena, osim razmazane maskare oko očiju od suza. Upravo sam se vratio kući sa večernjeg predavanja na faksu i video sam je tako razočaranu i tužnu.

“Mama, šta je bilo?” upitao sam idući prema njoj.

“Ma… Sećaš se onog sastanka o kojem sam ti pričala? Pa, ništa od toga.”

Bila je uzbuđena cele nedelje što će ići na romantični sastanak sa jednim sjajnim advokatom. Radili su u istoj advokatskoj kancelariji gde je moja majka bila pravni pomoćnik u drugom odeljenju. Razgovarali su i družili se neko vreme, a kada ju je konačno pozvao da izađu, bila je oduševljena.

“Žao mi je što to čujem.” – iskreno sam rekao.

„Ma ko ga šiša“, odgovorila je, otpivši još jedan gutljaj vina. “Naručiću nam picu kasnije.”

Nisam bio stručnjak za žene, ali sam znao da moja majka želi društvo. Nisam mogao tek tako da odem dok je bila tako ranjiva. Kakav bih ja bio sin da se jednostavno okrenem i odem?

„Večeras izgledaš sjajno“, rekao sam, sedajući pored nje. “Taj lik zvuči kao pravi idiot.”

Nasmešila se. “Hvala ti što me tešiš. Slatkiš si.”

“Naravno da jesam.” Opet se osmehnula.

„Nego pričaj” – obrisala je suze sa lica i sipala još jednu čašu vina – “šta zgodan mladić poput tebe radi sam u ovo doba?“

“Duga priča…”

Pogledala je na sat. „Tek je petnaest do šest. Imaš li neke planove za večers ili?“

“Izgleda da nemam.”

“Taman možemo da ćaskamo. Pričaj mi, kako to da nemaš devojku?”

Slegnuo sam ramenima. „Studentkinje su drugačije. Ne znam. Pretpostavljam da sam staromodan. Devojke ovih dana uglavnom brinu o svojim telefonima i društvenim mrežama. Ili vole da idu u klubove. Ja sam drugačiji… volim više neke običnije, normalne stvari.”

„Znači, ne postoje studentkinje koje vole da rade normalne stvari i koje nisu opsednute svojim telefonima?“ upitala je majka gotovo u neverici. .

“Pa, naravno da ih ima, ali ih je ili teško pronaći, ili se već zabavljaju sa nekim.”

„Kad bi samo žene ovog sveta mogle da shvate kakav si divan i zgodan muškarac“, rekla je zaigrano.

„Ne moraš biti baš toliko sarkastična.”

„A daj… Samo te malo zezam“, odgovorila je, otpivši još jedan veliki gutljaj vina.

“A šta je sa tobom? Da advokat je kreten, ali već dugo si sama?”

Razmislila je na trenutak. “Uvek sam odgajana i učena da budem nezavisna žena. Deo toga znači da radim maltene svo vreme. I možda sam postavila svoje standarde previsoke za ono što je dobar čovek.”

U očima joj se nakratko videla tuga kada je govorila. Skrenula je pažnju sa mene i otpila još jedan gutljaj vina. Bio je to nezgodan trenutak koji je izazvao neprijatnu tišinu.

„Zvučiš kao da se kaješ“, rekao sam, zvučeći kao psihijatar.

„Pretpostavljam da se i kajem za neke stvari. Odbila sam mnogo zaista dobrih muškaraca tokom godina. Obično je to bilo zbog mog užurbanog radnog rasporeda. Ponekad zato što sam mislila da će neko bolji doći.“

„Pa, ti zaslužuješ najbolje.”

Otpila je još jedan gutljaj vina. „To i ja mislim. Ali ne postajem mlađa. Kada sam bila tvojih godina, trebalo je samo da obučem majicu i farmerke i mogala sam da okrenem svaku glavu u komšiluku. Nije mi trebala ni šminka ni bilo kakva elegantna ili provokativna odeća. Sada je ipak malo drugačije…”

„Hajde mama, nisi juče došla na ovaj svet. Vrlo dobro znaš da mnogi momci zapravo više vole starije žene“, odgovorio sam pokušavajući da je utešim.

“Znam naravno. Još uvek dobijam poglede od mnogih mlađih muškaraca. To je laskavo, imponuje mi. Ali oni nisu moj tip. Šta ja da radim sa nekim ono klincem…”

“Uskoro ćeš naći nekoga. Obećavam.”

Uspela je da se osmehne. “Sada ću ja nama naručiti picu. Volim da jedem ugljene hidrate i sir. Njami.”

“Ha… Dobra ideja.”

Razmislila je na trenutak. “Znaš šta? Ko jebe tog tipa! Zašto bih mu dozvolila da mi upropasti nveče? Ko on, dođavola, misli da je?”

Moja majka je iznenada povratila energiju i vatru. Nadao sam se da ne govori vino iz nje, ali izgledala je energično. Barem neće biti depresivna ostatak noći.

„Zvučiš kao da si se vratila u normalu“, rado sam primetio.

„Provela sam dosta vremena da izgledam dobro za večeras. Pa zašto ne bismo zajedno otišli u taj otmeni restoran? Još uvek imam rezervacije za 8 sati. Biće to zabavan sastanak. Ja plaćam, naravno .”

Odjednom sam se našao u još nezgodnijoj poziciji. Koliko bi bilo čudno izaći na sastanak sa svojom majkom u otmeni restoran?

“Da li stvarno misliš da je to dobra ideja?” Pitao sam što sam lepše mogao.

Oči su joj odjednom pokazale znake depresije. “Nisi zainteresovan?” upitala je skrivajući tugu.

Pogled njenih očiju i ton njenog glasa doveli su me u nemoguću poziciju. Kakav bih ja bio da odbijem i nateram je da plače cele noći od slomljenog srca?

“Zainteresovan sam. Zvuči zabavno.”

Ozareni osmeh brzo se pojavio na njenom licu. “Znala sam da ćeš pristati!” ozarila se ona. “Presvuci se. Obuci nešto lepo. Biće zabavno.”

Moja majka je otpila poslednji gutljaj vina, ustala i snažno me poljubila u obraz. Takođe me je čvrsto zagrlila i zahvalila mi što sam pristao da idem sa njom.
***
Stigli smo u restoran nešto pre 20 časova. Na moje iznenađenje, moja majka se presvukla u usku kratku haljinu. Bila je jarko crvena, uglađena, čak je pokazivala njen dekolte. Kao profesionalna žena, retko je pokazivala svoj dekolte. Ali večeras je, iz bilo kog razloga, odlučila da to pokaže. jebozovna mama sa dekolteom

“Šta ćeš naručiti? upitala je pogledom na meni.

“Ne znam. Sve izgleda stvarno ukusno.”

„Možda imaš oko na nečemu što nije na meniju?“ odgovorila je gledajući me sa blagim osmehom.

Na njenom licu je bio pomalo nestašan izraz, kao da me je uhvatila kako bacam pogled na njene grudi. Nisam bio siguran da li me je zaista uhvatila i dao sam sve od sebe da se ponašam prirodno.

„Ja ću naručiti ono što i ti naručiš“, odgovorio sam, spuštajući jelovnik.

“Dobar izbor. Odličan izbor. Znam tačno šta da naručim.”

Moja majka je dala znak privlačnoj mladoj konobarici, koja je sa ljubaznim osmehom došla do našeg stola. Majka nam je naručila bifteke srednje pečene, zajedno sa kvalitetnim pićem. Nisam mogao da verujem koliko je bila spremna da potroši za večeru, ali želela je da noć bude posebna.

Konobarica nas je pohvalila za naš izbor. „Večeras imamo i specijalnu promociju. Nudimo 50% popusta na deserte svim parovima. Jeste li vas dvoje možda zainteresovani za to?“

Majka me je kratko pogledala i nasmešila se, pre nego što je vratila pažnju na konobaricu. “To zvuči divno. Možemo li izabrati kasnije?”

„Naravno“, odgovorila je konobarica. „Javite mi ako vam treba još nešto.”

“Pa zapravo… Da li bi mogla da vam postavim još jedno pitanje?” pitala je moja majka konobaricu.

“Naravno.”

“Zašto mislite da smo par?”

Konobarica je odjednom izgledala zaprepašćeno. “Pa.. khm.. Pretpostavila sam da ste par zbog načina na koji ste se vas dvoje gledali i… Izvinjavam se ako sam pogrešila, ja…”

Moja majka se osmehnula mladoj zbunjenoj konobarici. “Ne. Nema greške. Hvala vam puno.”

Konobarica se još jednom lepo osmehnula pre odlaska. Čim se konobarica okrenula, mama i ja smo se začuđeno pogledali, kao da smo suzdržavali smeh.

“Da li se to upravo dogodilo?” pitao sam majku.

“Izgleda. Nisam očekivala da će neko pomisliti da smo par.”

“Doduše, imala je pravo. Obučena si kao da si na sastanku.”

„O ovima govoriš? rekla je moja majka, pokazujući prema svom dekolteu.

„Da“, nespretno sam odgovorio.

Nakratko je spustila pogled na sebe. “Znam, malo je provokativno. Kupila sam ga pre nekoliko dana.”

“Sjajno ti stoji.”

“Hvala sine. Osim toga, gledaš u moj dekolte otkako smo stigli. To je definitivno dobar znak.”

Kada je moja majka konačno otkrila da zna da sam gledao u njen dekolte, osećao sam se kao da želim da se zavučem ispod kamena.

“E pa… Šta si očekivala?” slegnuo sam ramenima. „Ta haljina upada u oči.”

Nasmejala se, “Ne budi tako napet. Ovde smo da se dobro provedemo, zar ne?”

“Naravno.”

„Ako je tako, imaš li neke druge planove za večeras?“

Iznenadilo me je što me majka pitala da li imam planove jer smo o tome već pričali pre odlaska u restoran. Očigledno je želela da bude sto posto sigurna.

„Ne mama… Nema planova, rekoh ti“, jednostavno sam odgovorio.

„Šta kažeš na to da posle ovoga odemo u bioskop? Postoji film koji zaista želim da gledam. To je francuski erotski triler. Prikazuje se samo na ograničeno vreme. Da li si zainteresovan?“

Što da ne – pomislio sam. Bio je to samo film, pa čak iako je erotski triler. “Naravno, to zvuči kul. Ja zapravo volim takve filmove.”

“Ne smeta vam što je francuski, zar ne?”

„Misliš li da gledam samo akcione i horor filmove?“ upitao sam sa osmehom.

Podigla je obrvu. „Nisam shvatila da si postao tako sofisticiranija osoba.” – zajebavala me majka.

“Šta da kažem? Ja sam sofisticiran elokventan momak… šta god to značilo.”

Majka se slatko nasmejala. “Odlično. Film bi trebalo da bude inteligentan i umetnički, što mi se jako sviđa. Ali moram da te upozorim, očigledno ima nekih eksplicitnih scena seksa.”

„To mi uopšte ne smeta“, ponovo sam se osmehnuo.

“Onda je dogovoreno. Zvanično smo na sastanku.”

“Znači dejt. Ali… bez uvrede, jesi li sigurna da si za to? Mislim, nije da ti brojim… ali već si dosta popila. Celo veče pijuckaš vino.”

Podigla je čašu i otpila još jedan gutljaj. “Veruj mi, imam veoma visoku toleranciju na alkohol. Mogu da popijem više od većine muškaraca a da se ni ne osetim pijano.”

“Stvarno?“ “O da… Vino mi pomaže da se opustim. A takođe, zdravo je u umerenim dozama.”

„Dobra poenta“, odgovorio sam. “Samo mi obećaj da se nećeš napiti i ponašati se kao potpuni ljigavac.”

Umalo nije prosula vino od smeha koji je nastupio. “Sine moj dragi… To je obećanje koje nameravam da ispunim.”

KRAJ 1. Dela

Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 57 Prosecna ocena: 4.2]
(Visited 19.629 times, 4 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

devojka za upoznavanje

Don`t copy text!