30 novembra, 2022

Kako izgubiti nevinost (za žene)

nežno skidanje gaćica sa oble guze

Gubitak nevinosti može delovati zastrašujuće, a takođe i niz mitova koji ga okružuju NE pomažu. Dok neke žene mogu doživeti bol tokom svog prvog iskustva s penetrativnim seksom, ne znači da će svaka osoba imati takvo iskustvo. Razgovor sa partnerom i razumevanje kako seks deluje može vam pomoći da se prethodno opustite. Postavljanjem pravog raspoloženja i korišćenjem pravih alata možete svoj prvi put učiniti pozitivnim, pa čak i ugodnim iskustvom. ljubljenje na podu

1. Stvorite Pozitivan Stav– Budite sigurni da ste spremni za seks. Osjećaj nervoze i nelagode zbog prvog puta je sasvim normalno. Ako se osećate napeto kada razmišljate o seksu ili kada se vi i vaš partner mazite, to bi mogao biti znak da treba sačekati. Ako odlučite da imate seks kada vam se to ne čini ispravnim, možda ćete manje uživati u seksu i bićete napeti tokom samog čina.

Mnogi ljudi odrastaju podučavani kako je sramota imati seks, da ga treba rezervisati striktno za brak itd. Ako zbog ideje o seksu osećate krivicu ili stres, možda biste trebali sačekati. Pokušajte s nekim razgovarati o svojim osjećanjima.
Normalno je da se ponekada osećate nesigurno u svom telu. Ali ako se plašite ili ne možete biti goli zbog svog izgleda, to može biti znak da niste baš spremni za partnera. Ne stidite se svojih seksualnih sklonosti. Samo vi možete odlučiti koga privlačite i koju vrstu seksa želite.

Pričajte sa partnerom, budite komunakitivni, recitu mu svoje strahove, postavljajte pitanje… Ako osećate pritisak, obratite se nekoj odrasloj osobi kojoj verujete. Zapamtite da nikada ne morate imati seks ako ne želite. Niko vas ne bi trebao pritiskati da radite nešto što vam ne prija.

2. Istražite i Učite o Svom Telu- Anatomija vašeg tela ali i fiziologija koja se ispoljava je veoma važna i zato trebate što više da učite o sebi i svom telu. Masturbacija tu može biti veoma važna. Ona vam može pomoći da shvatite u čemu uživate kada je seks u pitanju. Pre nego što imate seks sa partnerom, pokušajte da eksperimentišete sa sobom.šematski prikaz delova vagine

Himen (devičnjak)- Suprotno umreženom mišljenju, himenska membrana obično ne pokriva vaginalni otvor, osim ako postoji određeno fizičko stanje koje bi to prouzrokovalo. Umesto da predstavlja „pečat svežine-čistote“ kako mnogi kažu, to su zapravo mišići i koža koja okružuje otvor, slična je koži i mišićima anusa (čmara). One ne “pukne”, ali može ga oštetiti bilo šta od tampona, preko pravljenja “špage”, seksa ili umetanja većih predmeta, što uzrokuje bol koju većina devica oseća.
Ako je himen oštećen ili rastrgan, najverovatnije će krvariti. To se može primetiti tokom ali i posle seksa. Količina krvi ne bi smela biti ni približno tolika kao kada imate menstruaciju. Suzenje / “lomljenje” himena ne bi trebalo da bude mnogo bolno. Bol tokom seksa obično je izazvana trenjem. To se može dogoditi ako niste podmazani ili dovoljno uzbuđeni.

3. Pronađite Svoj Klitoris– Žene ređe doživljavaju orgazam od same penetracije. Ali zato, stimulacija klitorisa ih obično dovede do vrhunca. Oralni seks ili stimulacija klitorisa pre penetracije mogu opustiti mišiće.
Pokušajte da pronađete svoj klitoris pre seksa. To možete učiniti masturbiranjem ili gledanjem u ogledalo i baterijsku lampu. Ovo vam može pomoći da usmerite partnera tokom seksa, posebno ako je vaš partner takođe nevin. Orgazam prije penetracije zapravo može pomoći u smanjenju bola tokom seksa. Pokušajte da se uključite u oralni seks tokom predigre i pre prodora. Vaš partner takođe može da stimuliše vaš klitoris prstima ili seks-igračkom.

4. Uživajte Tokom Seksa- Izaberite pravu lokaciju bez stresa. Ako ste stalno zabrinuti da li ćete biti uhvaćeni, možda se nećete mnogo zabaviti. Olakšajte sebi i partneru odabirom vremena i mesta na kojima vas neće uznemiravati. Potražite privatnost, udobnu površinu na kojoj ćete leći i vreme kada niste zabrinuti zbog rasporeda. Razmislite da li vam je ugodnije seksati kod vas ili kod partnera, ili na nekom trećem sigurnom mestu. Ako ste recimo u studentskom domu ili delite sobu, možete zamoliti svog cimera da vam izađe u suret i dozvoli vam par sati vremena za vas i vašeg partnera.
5. Opušteno Raspoloženje- je veoma važno. Stvorite atmosferu bez stresa. Isključite telefon i uklonite sve drugo što bi vas moglo nervirati ili onemogućiti da se fokusirate na partnera. Slabo osvjetljenje, meka muzika i topla sobna temperatura mogu vam pomoći da se osećate sigurno i ugodno.
Razmislite da odvojite malo vremena pre samog seksa da biste se smirili i osetili samouverenije. Proverite da li ste se sa partnerom otvoreno dogovorili za seks. Ako niste sigurni kako se vaš partner oseća, pitajte pre nego što krenete napred. Samo zato što vaš partner ne kaže “ne”, to ne znači da imate saglasnost. Oni bi trebali odgovoriti sigurnim i apsolutnim „da“.
Ako vaš partner ne želi seks, nemojte ih vršiti pritiskom. Ako ne želite seks, trebali bi se povući i reći ne. Saglasnost takođe znači da ne treba da radite ništa zbog čega vaš partner nije oduševljen.

6. KORISTITE KONDOME! Kondomi štite i od trudnoće i od seksualno prenosivih infekcija. Korišćenje zaštite može vam pomoći da se opustite ako ste nervozni zbog trudnoće ili polno prenosivih bolesti (PPB). Ostali oblici kontracepcije ne štite od PPB, tako da kondom pruža dodatni sloj zaštite. Ako vaš partner odbije upotrebu kondoma, možda ćete želeti ponovo razmotriti seks sa njim. kondomi u raznim bojama

Na raspolaganju su muški i ženski kondomi. Najvažnija stvar kondoma je da oni odgovaraju. Partneri bi trebalo da kupe nekoliko različitih vrsta kondoma. Isprobajte ih i videćete šta vam najviše odgovara. Ako vaš partner ima alergiju na lateks, nitrilni kondomi su odlična alternativa. Kondome treba nositi pre, tokom i nakon prodora. Ovo će povećati vašu zaštitu od PPB i trudnoće.

7. Koristite Lubrikante- Lubrikant će otkloniti mnogo bola smanjujući trenje. Takođe može pomoći u sprečavanju pucanja kondoma tokom seksa. Nanesite mazivo na penis vašeg partnera preko kondoma ili seksualne igračke pre nego što prodre u vas. Ako koristite lateks kondome, nemojte koristiti mazivo na bazi ulja. Oni mogu oslabiti lateks i izazvati pucanje kondoma. Umesto toga, koristite mazivo na bazi silikona ili vode. Bezbedno je koristiti bilo koju vrstu maziva sa nitrilnim ili poliuretanskim kondomom. lubrikanti

8. Ne Žurite- Pokušajte da uživate u trenutku umesto da žurite do cilja. Provedite vreme smišljajući u čemu najviše uživate vi i vaš partner. Započnite s ljubljenjem, nastavite petingom, maženjem i držite se onog ritma koji vas oboje čini najudobnijim. Predigre mogu da vam pomognu da se opustite i povećavate uzbuđenje. Takođe ono pomaže i u povećanju lučenja vašeg vaginalnog sekreta, olakšavajući partneru da bezbolno uđe u vas. Zapamtite da u bilo kom trenutku možete prestati da se seksate. Saglasnost je uvek aktivna i u toku. Imate pravo da zaustavite ili povučete pristanak u bilo kom trenutku želite.

9. Komunicirajte Tokom Seksa- Nemojte se stideti da kažete i tražite nešto što vam prija ili smeta tokom samog seksa. Ako vam nešto veoma prija, obavestite partnera. Ako vam pak nešto uzrokuje bol ili nelagodu, recite mu. Oni bi trebali biti voljni da urade ono što je potrebno da biste umesto boli osećali zadovoljstvo.
Ako osećate bol, pokušajte da usporite, lagano se krećite ili koristite više podmazivanja. Na primer, ako osećate bol, možete reći: „Imaš li nešto protiv da usporimo? Trenutno me boli.”
Možete pitati svog partnera da isproba drugu poziciju ako je ona koju koristite neugodna. Na primer, ako ste iznad svog partnera, možete bolje da kontrolišete brzinu i ugao prodora. siguran seks je najvažniji

Eto, to je bilo skromnih 9 tačaka o tome kako prvo seksualno iskustvo učiniti lagodnim, lepim, nezaboravnim  Ipak, prvi put je uvek nezgodan i pomalo strašan, bilo da se radi o seksu ili bilo kojoj drugoj životnoj situaciji.
Međutim, uz dobru pripremu kako fizički tako i mentalno, to iskustvo zaista može da vam bude jedno od lepših u životu 

Link Izvor: https://www.wikihow.com/Lose-Your-Virginity-Without-Pain-(Girls)

(Visited 794 times, 2 visits today)
Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Licni oglasi

Don`t copy text!