4 oktobra, 2023

Fetiš Vezivanja – Rope Bondage 2. Deo

0
fetiš ropstva

Nastavljamo gde smo prošli put stali u našem vodiču za Fetiš Vezivanja. Naredna stvar koju ćemo objasniti jeste Alat Za Sečenje.

 

Šta je alat za sečenje i zašto mi je potreban? makaze za seču kanapa

To je nešto što može brzo preseći kanap u slučaju da nešto pođe po zlu. Apsolutno je neophodno imati ga u svakom trenutku dok radite vezivanje, bez obzira koliko ste iskusni. Nadamo se da ga nikad nećete morati koristiti, ali uvek bi trebalo da bude tu.

Najčešći alat za sečenje su EMT makaze. One su pouzdane i mogu se lako naručiti, a povoljne su takođe. Postoje i druge opcije a na vama je da istražite i izaberete.

Nikada, nikada ne režite kanap sa nožem, običnim makazama ili bilo kojom drugom sečivom koja nisu posebno dizajnirana za ove stvari.

 

Da li Vam treba nešto još pored onoga što smo do sada nabrojali? U principu – NE! Dobro, postoje još neke dodatne stvari ali one su striktno opcionalne:

 • podne prostirke ili strunjače da budu pod vama kada ste vezani
 • veće kvalitetnije torbe za čuvanje kanapa
 • specijalna ulja da vam kanapi zadrže gipkost (mešavine čistog pčelinjeg voska i mineralnog ulja, rastopljeni zajedno, može se naći u prodaji naravno)

 

E tako, sada imate odgovarajući kanap, imate alat za sečenje, i imate partnera koji je nestrpljiv kao i Vi! Krećemo!

 

vezani muški robSledeća i najvažnija stvar koju treba da uradite je da se malo obrazujete da biste naučili – kako da se sigurno vežete. Na nekoliko načina možete to učiniti:

Uvek preporučujemo da pohađate privatne časove u grupi, ako je to izvodljivo. Stručnjaci za ropstvo će takođe ponuditi pojedinačne privatne časove po određenoj ceni. Mnogi gradovi imaju organizovane događaje na kojima se ljubitelji užadi okupljaju radi neformalnih radionica i mogućnosti učenja.

Takođe, puno predavača nudi online kurseve i časove. Online časovi takođe znače da možete da pristupite školovanju stručnjaka bez obzira gde se nalazite u svetu.

Na kraju, možete koristiti knjige. Koje ćete izabrati zavisi od vašeg željenog stila vezivanja. Imate recimo serijal Shibari od Lee Harrington, takođe i Midorijevu “Zavodljivu Umetnost Japanskog Vezivanja (The Seductive Art of Japanese Bondage).

Naučite neke osnove poput jednostrukih i dvostrukih kolona, spona, spajanja užadi zajedno… Odatle, napredujte ka uobičajenim formalnim vezama kao što je Takata Kote (kravata u boksu, koja se obično naziva TK.) Jednom kada naučite osnove, počnite da improvizujete i uživajte.

 

Sigurnost na PRVOM Mestu!

Kao i druge grane BDSM-a, i vezivanje/ropstvo nosi određene rizike kojih morate biti svesni. Ovo su neke od mera predostrožnosti:

 • kao što smo rekli – obavezan je adekvatan alat za sečenje kanapa
 • NIKADA! vezanu osobu ne ostavljajte samu
 • NIKADA! ne vezujte kanap oko vrata
 • ne „podižite vezanu osobu u vazduh“ sve dok niste savladali svo vezivanje na zemlji
 • pre početka, uvek ugovorite „sigurnosnu reč.“ Ona predstavlja završetak svega jer vam nešto ne prija. Jedna reč treba da znači „stop“, a druga posebna reč treba da znači „seci kanap ODMAH!“
 • ako je zatočenik pored toga što je vezan još i „gegovan“ (usta zapušena), tada nije loše imati nešto poput zvonceta koje mi bacio na zemlju ako je potrebno prekinuti seansu
 • obratite pažnju na telo sebe i svog partnera. Bilo kakva nepoznata bol, menjanje boje, gubitak svesti… to su sve mogući opasni znaci da nešto ne valja
 • prekid cirkulacije može dovesti do ozbiljnih posledica po telo tako da pazite na bilo kakve ljubičasto-plave otoke ili na jako hladne delove tela…

 

Za Koga Su Kanapi? japanske tehnike vezivanja

Mogu li koristiti kanape iako sam krupnija osoba?

Da apsolutno! Pogrešan je mit da samo mršaviji ljudi mogu biti vezani. Različita tela imaju različite osobine, ali bez obzira na veličinu SVI mogu biti vezani. Svako ko kaže da ne možete biti vezani ako ste u većem telu, taj se očigledno ne razume.

Mogu li biti vezan iako nisam gibak/fleksibilan?

Da! Fleksibilnost je važna za neke vrste čvorova i za neke položaje, ali uopšte nije važna za većinu vrsta ropstva! Obratite pažnju na ograničenja vašeg tela i prilagodite njemu određene poze i veze kako bi radile za vas.

Mogu li se baviti vezivanjem ako sam hendikepiran?

Definitivno! Možda ćete trebati da uradite dodatne pregovore sa svojim partnerom ili prilagoditi stvari koje vam radi, posebno ako imate hronične bolove ili probleme sa mobilnošću i kretanjem, ali vezivanje možete raditi sigurno i prijatno.

 

Zaključak? Vezivanje je za svakoga! Ne dozvolite nikome da vam kaže da ne možete time da se bavite. Ako volite, želite, uživate – samo napred.

 

vezani ženski robKakve sve scene možete napraviti sa konopcem?

Predivna stvar vezana za ropstvo je to što je toliko svestrano! Kanap može biti element veće scene sa nekoliko drugih aktivnosti, ili može biti pun prizor sam po sebi. Ograničeni ste samo maštom. Evo samo nekoliko ideja za početak:

-Vežite partnera za krevet i zadirkujte ga sve dok ne počne da moli da mu dozvolite da svrši.

-Stavite partnera u hogtie i koristite različite igračke za senzaciju po celom telu.

-Vežite ruke vašeg partnera iznad glave pre nego što krenete da ga pljeskate.

-Eksperimentišite sa unošenjem različitih „raspoloženja“ u vaše vezivanje. Kako se oseća ako se fokusirate na to da partneru pružite senzualno iskustvo nasuprot tome kad im nanosite bol? Kako muzika i osvetljenje mogu promeniti raspoloženje?

-Isprobajte mnoštvo različitih i ukrasnih kravata i čvorova i napravite nekoliko lepih fotografija.

 

Dozvolite  da vas inspiracija vodi. Zabavite se i budite sigurni. A sada da parafraziram jednu murdu glavu: “Kada ste u nedoumici – dodajte još malo užadi!” 😉

 

 

IzvorLink: https://kinkyhookup.com/rope-bondage/

Ocenite ovu Priču!
[Ukupno glasova: 0 Prosecna ocena: 0]
(Visited 434 times, 1 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

devojka za upoznavanje

Don`t copy text!