Benefiti Čestog Seksa 2. Deo

Potencijalne opasnosti od čestog seksa

Nekada se verovalo da seks povećava rizik od raka prostate. Međutim, studija iz 2016. godine otkrila je da muškarci koji su imali više ejakulacija (21 ili više mesečno) imaju manje šanse da razviju bolest od muškaraca koji imaju manje ejakulacije (sedam ili manje mesečno). Budući da je rak prostate drugi vodeći uzrok smrti povezanih sa rakom kod muškaraca, ovaj efekat je vredan pažnje. čest seks kao lek

Za neke seks može povećati šanse za srčani udar. Uprkos ovom riziku, veća učestalost seksa može da pomogne. Studija iz 2011. godine otkrila je da redovna seksualna aktivnost umanjuje srčani udar. Seks je, zajedno sa drugim oblicima fizičke aktivnosti, zaštitnički. Ali, retki naleti aktivnosti dodatno opterećuju srce. Razgovarajte o svojoj seksualnoj aktivnosti sa svojim lekarom da proceni vaše rizike.

 

Kako veze bivaju bolje uz seks

Pored individualnih pogodnosti za vas i vašeg partnera, redovni seks na više načina podržava zdravu vezu. Na primer, oksitocin koji se oslobađa tokom seksa pojačava osećaj povezanosti i poboljšava emocionalnu intimnost.

Seks u monogamnoj vezi povećava nivo posvećenosti i emocionalnu povezanost sa drugom osobom. Izražavanje ljubavi putem seksa povećava verovatnoću da parovi ostanu zajedno. Kao rezultat, seks je pozitivno povezan sa nižom stopom razvoda.

 

Izazovi redovnog seksa

Ljudi žude za intimnošću seksa. Nedostatak seksa može dovesti do toga da se pojedinci u vezi udaljuju i možda potraže sreću negde drugde. Saradnja sa licenciranim terapeutom za parove može vam pomoći da rešite ovaj jaz i sprečite da se problemi prožimaju tokom vašeg braka. Održavanje aktivnog seksualnog života ponekad je teško ili nemoguće zbog fizičkih ili psiholoških uslova. Parovi mogu održavati jaku, zdravu vezu uprkos ovim preprekama koristeći neseksualne načine za poboljšanje intimnosti.

 

uživanje u čestom seksuPokretanje vašeg seksualnog života

Učestalost seksa se često menja vremenom. Ali, to ne znači da frekvencija seksa mora da bude progresivni nizbrdica. Ako se pitate da li je moguće da seks bude tako dobar kao na početku kad ste se zaljubili, odgovor je da. Seks i intimnost mogu se poboljšati kako vaša veza sazreva. Doduše, možda će vam trebati malo dodatnog posla, jer čovek je biće navika, i teško ih menja, ponekada i mrzovoljno. Ipak, uvođenje novih stvari u vašu spavaću sobu može pozitivno uticati na vaš seksualni život.

 

Češći seks (barem jednom nedeljno) pruža višestruku korist za ljubavnu vezu i podršku. Takođe, rastuća intimnost je i dalje moguća i ako niste u mogućnosti da imate seks.

Ako nemate redovan seks, zapitajte se zašto. Ponekad je poseta seksualnom terapeutu najbolji način za rešavanje vaših odnosa i ličnih problema. Terapija koristi i pojedincima i parovima.

 

Budite dobri, uživajte i seksajte se što više možete! :*

 

 

LinkIzvor: https://www.verywellmind.com/why-to-have-sex-more-often-2300937

(Visited 253 times, 1 visits today)
Please complete the required fields.
loading
Upoznavanje Srbija

Post Author: MomLover

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.